Τετάρτη 22 Μαΐου, σεμινάριο / εκπαίδευση των συμμετεχόντων παραγωγών

Στο πλαίσιο του έργου “Nitreos Cotton – Παραγωγή τυποποιημένου βάμβακος με χρήση του ολοκληρωμένου συστήματος γεωργίας ακριβείας NITREOS”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου, σεμινάριο / εκπαίδευση των
συμμετεχόντων παραγωγών καθώς και των συνεργαζόμενων γεωπόνων σχετικά με τη χρήση της αναπτυγμένης εφαρμογής NITREOS. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΔΒΜ Δυναμική στη Θεσσαλονίκη παρουσία εκπροσώπων του
εταιρικού σχήματος. Κεντρικός στόχος της εκπαίδευσης ήταν η αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος NITREOS. Για το λόγο αυτό, η εκπρόσωπος της εταιρίας AgroApps, κ. Παναγιώτα Ντάσιου, παρουσίασε την εφαρμογή αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και επεξεργάζεται τα δεδομένα μεταφέροντας την εν λόγω πληροφορία στους παραγωγούς με απλό και κατανοητό τρόπο. Επίσης, έδειξε πώς μπορεί η χρήση τεχνικών γεωργίας ακριβείας να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις διεργασίες που πρέπει να γίνουν στις καλλιέργειες και τόνισε τα οφέλη που προκύπτουν από τον έλεγχο της λίπανσης και άρδευσης στις καλλιέργειες βαμβακιού.
Το πληροφοριακό σύστημα NITREOS βασίζεται στην ανάλυση των δεδομένων που προέρχονται μέσω δορυφόρου για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης λίπανσης και άρδευσης των καλλιεργειών. Η χρήση του στοχεύει στην οργάνωση όλων των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας, στον έγκαιρο προγραμματισμό των καλλιεργητικών εργασιών, στη μείωση των εισροών και των εκροών και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ποιότητας του βαμβακιού.
Το έργο υλοποιείται και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ) (κωδικός πράξης Μ16ΣΥΝ2-00060).
Περισσότερες πληροφορίες:
https://nitreoscotton.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο